• DWS stapt over op nieuw merk voor clubkleding

  22 okt 2021
 • Het vaste kledingmerk van DWS, Hummel, stopt met het maken van ‘onze’ blauw-wit gestreepte shirts. Daarom gaan we stap voor stap over op een ander merk: Craft. Onze HAJ had op 9 oktober de primeur. Hun blauw-witte Craft-shirts worden in de winterstop voorzien van de naam en het logo van een van onze sponsors, Stichting Ferenc. Deze stichting steunt onderzoek naar kinderkanker. Onze kledingleverancier blijft Diasyl-Sporting.

  Vier jaar geleden heeft de sponsorcommissie van DWS het op zich genomen om al onze teams qua handbalkleding dezelfde uitstraling te geven. Er werd gekozen voor één merk: Hummel, geleverd door onze vaste leverancier Diasyl-Sporting. Met dank aan al onze sponsors is het gelukt om elk team er picobello én hetzelfde uit te laten zien. Daar zijn we supertrots op!

  Eerst de senioren
  Maar nu is er dus helaas een kleine kink in de kabel gekomen. Omdat Hummel geen ‘DWS-shirts’ meer levert, zijn we genoodzaakt over te stappen op een ander kledingmerk. Onder andere vanwege de kwaliteit hebben we gekozen voor Craft. Na de HAJ krijgen nu eerst de senioren Craft-shirts. Dat doen we, omdat we voor de seniorenteams altijd shirts voor een heel team bestellen. Zo voorkomen we dat de ene speler in een Hummel- en de andere speler in een Craft-shirt loopt.

  Dan de jeugd
  Voor de jeugd gaat de sponsorcommissie de nog beschikbare Hummel-voorraad opkopen. Bij deze teams worden de tenues per seizoen waar nodig alleen vervangen en/of aangevuld. Op deze manier denken we de overstap iets langer uit te kunnen stellen.   

  In drie jaar
  De overstap naar Craft heeft voorlopig alleen betrekking op de blauw-witte tenues, zodat we de uniformiteit van de teams zo lang mogelijk in stand kunnen houden. De uitstraling van DWS zal doordoor vooralsnog Hummel blijven. In de loop van de tijd gaan we helemaal over naar Craft. Dit zal ongeveer drie jaar duren. 

  Nieuw tenue, zelfde leverancier
  De nieuwe Craft-shirts worden nog altijd door Diasyl-Sporting geleverd. We veranderen dus wel van merk, maar niet van kledingleverancier. Alle aanvragen voor clubkleding blijven ook gewoon via de sponsorcommissie lopen.