• DWS start met G-team

  23 apr 2023
 • Handbal is een superleuke sport voor iedereen. Snel, dynamisch en spannend. En ook nog eens hartstikke gezellig! DWS start binnenkort met een G-team, speciaal voor mensen vanaf 16 jaar met een verstandelijke beperking en die niet rolstoelgebonden zijn. Is dat echt iets voor jou? Of wil je het een keertje uitproberen? De eerste training is op zaterdag 20 mei. Meld je aan!

  Waarom handbal?
  Handbal is een sport waarbij je de hele tijd beweegt. Je bent steeds aan het aanvallen en verdedigen. Daardoor krijg je een betere conditie. Door het vangen en gooien van de bal, het schieten op het doel, het heen en weer rennen en verdedigen word je ook alsmaar sterker. En word je moe? Geen probleem. Bij handbal mag je de hele wedstrijd door wisselen, zodat iedereen tussendoor kan uitrusten en alle spelers kunnen meedoen. Handbal is ook een teamsport. Samen probeer je zo veel mogelijk doelpunten te maken én natuurlijk zo veel mogelijk doelpunten van de tegenpartij tegen te houden. 

  Trainingen en wedstrijden
  Het G-team gaat één keer per week trainen. Daarbij kijken we vooral naar wat je allemaal wél kan. Daarnaast doe je met het team een paar keer per jaar mee aan toernooien met andere G-teams.  

  Waar?
  Tijdens het veldseizoen vinden de trainingen plaats op het DWS-veld, Parkweg 410, Schiedam (in het Beatrixpark). In het zaalseizoen (grofweg van half oktober tot en met half april) worden de trainingen in een sportzaal gegeven.  

  Eerste training
  De eerste training is op zaterdag 20 mei, van 13.00 tot 14.00 uur op het DWS-veld aan de Parkweg 410 in Schiedam (Beatrixpark).

  Aanmelden
  Stuur een WhatsApp-bericht met je naam en leeftijd naar Demi Monster, telefoonnummer: 06 55 29 69 85.