• Met pijn in ons hart: geen zomerkamp 2020

  3 jul 2020
 • Na de bestuursvergadering van donderdag 2 juli jl. heeft het bestuur bekendgemaakt dat het zomerkamp dit jaar helaas niet doorgaat:

  Er zijn e-mailberichten die je moet versturen waar je moeite mee hebt of waar een lange bedenktijd aan voorafgaat. Deze mail is er een daarvan.

  Het bestuur heeft vanavond besloten het DWS Zomerkamp in augustus NIET door te laten gaan. Een beslissing met pijn in ons hart, maar wel een waar we niet lichtvaardig over hebben gesproken. Wij hebben ja en nee tegen elkaar af gewogen en uiteindelijk een unanieme beslissing genomen om dit jaar niet naar Otterloo af te reizen.

  De regels die zijn opgesteld voor de organisatie rondom zomerkampen heeft meegewogen en ook het overleg met andere voorzitters van diverse sportverenigingen hebben ons gesteund in deze moeilijke beslissing. Ook hebben we nog overleg gehad met de gemeente Schiedam.

  De nieuwe regels rondom de zomerkampen zouden de volgende effecten hebben op een ‘normaal’ DWS-kamp: 

  1. een andere manier van aan- en afreizen;
  2. geen dropping;
  3. geen bezoek aan Ede en of Otterloo;
  4. geen bezoek zwembad;
  5. een andere invulling van het dagprogramma.

  Ook de 1,5-metermaatregel blijft van kracht voor deelnemers vanaf 18 jaar en dat geeft ook en aantal praktische problemen, zoals met het koken in de keuken en gedrag in de douche- en wasgelegenheden.

  Financiële gevolgen van het niet of wel doorgaan hebben geen enkele rol gespeeld in dit uiteindelijke besluit.

  Het was geen makkelijke beslissing en wij realiseren ons dat wij deelnemers en leiding zullen teleurstellen in ons uiteindelijke besluit. 

  Met een vriendelijke, blauw-witte groet,

  Marcel de Kort