• Overlijden Lau Könemann

  21 jan 2020
 • Zondagochtend 19 januari twee e-mails gelezen van Rina, die zij zaterdag had verzonden. De laatste was kort en krachtig: “Lau is vanavond overleden”. Dat kan toch niet, is de eerste gedachte. We hadden elkaar immers dinsdagmiddag nog gezien en gesproken, en toen ging het redelijk goed. De dagen daarna gaf het lichaam toch signalen dat de ziekte, die zich al een tijdje manifesteerde, het ging winnen. Lau is vrijdag nog opgenomen in het ziekenhuis, maar er was geen sprake meer van herstel. Een heel onwerkelijke situatie, maar wel een die keihard aankomt voor onze vereniging. Zeker omdat we eerder die week ook al een ander markant lid van ons DWS hadden verloren.

  Tijdens de algemene ledenvergadering van 2018 hebben we Lau Könemann gehuldigd voor het feit dat hij toen 75 jaar lid was van onze vereniging. Zo’n lang lidmaatschap is natuurlijk een unicum dat binnen de sportwereld niet veel voorkomt. Gedurende zijn lidmaatschap heeft Lau verschillende functies bekleed, waarvan de langste als penningmeester en later nog een periode als voorzitter. Voor zijn rol als bestuurder is hij alweer lang geleden benoemd tot erelid van onze vereniging. Ook na deze benoeming bleef hij actief binnen de club en heeft hij samen met Rina DWS vaak op sleeptouw genomen. De Delflandseweg is binnen de vereniging een begrip en we zouden kunnen spreken van een externe bestuurskamer. Buiten zijn eigen drukke werk bij de Nederlandse Spoorwegen was Lau ook actief binnen de toenmalige afdeling Rotterdam en later binnen het Nederlands Handbal Verbond. Hij is jarenlang lid geweest van de straf- en protestcommissie van het NHV. Voor die inzet is hij indertijd ook benoemd als lid van verdienste van het NHV.

  Zaterdag 25 januari 2020 om 11.00 uur gaan wij in de Beukenhof afscheid nemen van Lau en proberen de familie enige steun te geven. Wij wensen de familie Könemann enorm veel sterkte toe met dit grote verlies. DWS is Lau veel dank verschuldigd en wij zijn dankbaar voor het feit dat hij veel voor DWS heeft betekend.

  Namens het bestuur

  Marcel de Kort