• Schiedamse Sportverkiezing 2019

  25 jan 2020
 • Bij de Schiedamse Sportverkiezing 2019 is ons eerste herenteam helaas niet gekozen tot Sportploeg van het jaar. De titel ging naar de cricketters van Excelsior '20. Jake Honig was genomindeerd als Talent van het jaar, maar deze titel ging naar wielrenner Casper van Uden.

  Ondanks dat er geen sportprijzen mee naar huis gingen, heeft DWS zich van zijn beste kant laten zien. We zijn trots op de nominaties en hebben ervoor gezorgd dat de handbalsport positief onder de aandacht werd gebracht. Hulde!

  Hieronder volgt een kort verslag van Lekker Bezig Schiedam over de uitreiking van de prijzen.

  De winnaars van de Schiedamse sportprijzen zijn bekend!

  In de categorie Sporter van het jaar won Kelly Dulfer. Zij is handbalster van het Nederlands team en daarmee wereldkampioen. Kelly won de titel voor de derde keer op rij. De prijs werd uitgereikt door Vincent, beweegcoach voor Lekker Bezig Schiedam.

  Wielertalent Casper van Uden mocht de prijs voor Talent van het Jaar mee naar huis nemen. Casper timmert hard aan de weg. Hij heeft zich onlangs aangesloten bij het topteam van Sunweb. Chasity Grant, winnares van vorig jaar en speelster bij ADO Den Haag, reikte de prijs uit.

  Na het behalen van het derde landskampioenschap cricket in vier jaar, is Excelsior '20 Sportploeg van het jaar geworden. Het team nam de prijs in ontvangst uit handen van sportwethouder Fahid Minhas.

  Stichting de Moutery won de Bijzondere prestatie 2019, een categorie waar niet op gestemd kan worden. De Gemeente Schiedam spreekt hiermee haar waardering uit over deze stichting, die zich inzet voor kwetsbare en eenzame ouderen.

  Tijdens de Sportverkiezing 2019 waren er dansoptredens door Ballet- en dansstudio Schiedam en Vlaardingen, calisthenics-demonstraties en een BMX-act. De drukbezochte avond werd gepresenteerd door Peter Houtman.