• Vereniging

 •  

   

  DWS ontstond uit gymnastiek vereniging Thor uit ongenoegen over het feit dat een aantal het leuker vonden om te handballen dan te turnen. Het bestuur van Thor eiste dat turnen op 1 kwam. Onder aanvoering van Joop van Weelie wilden ze echter alleen betalen voor handbal en niet voor turnen. Ze scheidden zich af maar Thor wist de gemeente te overtuigen dat ze niet in Schiedam mochten spelen daarom weken ze uit naar Vlaardingen.

  In mei 1939 wilden ze terug naar Schiedam maar de gemeente eiste dat de naam dan werd Schiedamse handbal vereniging  door wilskracht sterk en dat gebeurde.

  In mei 1939 werd in Gebouw Eendracht het Vlaardingse D.W.S. omgedoopt in Schiedamse Handbal Vereniging "Door Wilskracht Sterk" op 25 juni 1939 kreeg dit officiĆ«le status. De heren van het eerste uur waren Andries Hoogwerf, Gebr. Ouwendijk, Joop van Weelie, Aad van Woerkom.  Zij waren het die de eerste jaren de bestuursfuncties op zich namen.

  Op 9 november 1952 opende DWS zijn nieuwe accommodatie op de Parkweg. In 1964 is de eerste paal van de Margriethal in de grond geslagen. DWS heeft meegeholpen aan de bouw van dit gebouw.Wilt u meer weten over de geschiedenis en foto's van DWS klik hieronder voor een powerpoint presentatie die gemaakt is voor het 50 jarig jubileum van DWS. Powerpoint deel 1Powerpoint deel 2Powerpoint deel 3

  In 2015 bestond DWS 75 jaar en heeft hiervoor een koninklijke onderscheiding voor mogen ontvangen.